Get Adobe Flash player

Belépés

Fontos Linkek

kormanyportal

videkunkkincsei

hoi2

szechenyi2020 logo 161x56

hu-hr-logo

Magyar Államkincstár

Nemzeti Együttműködési Alap

Keresés a honlapon

Fafaragó

Móczár Ernő 1960-ban született Pécsett. Jelenleg Vokányban él családjával és itt dolgozik halőrként. Ács-állványozó szakmunkásként végzett, talán már erre az időre tehető a fa iránti szeretet és tisztelet, mely az évek során csak erősödött benne. Kézművesség iránti érdeklődését tanító édesannyától örökölte. A fa faragását autodidakta módon sajátította el, melyet jelenleg is folyamatosan fejleszt.

Bővebben...

Faműves népi iparművész, Népművészet Ifjú Mestere, Népművészet Mestere, a Helsinki Kalevala Társaság tagja, Kós Károly díjas

Bővebben...

Népi hangszerkészítő

Akit érdekel a hagyományőrzés, a hagyományőrzés eszközei, természetes anyagokból, kézzel készült használati tárgyak és egyéb kézműves termékek, az kérem szánjon időt termékeim, szolgáltatásaim megtekintésére!  Remélem, munkáim elnyerik tetszésüket és mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő terméket, vagy szolgáltatást.

Termékek: fatálak, kanalak, kések, ivóedények, tarsolylemezek, övcsatok, medálok, hangszerek, ruhák, égetett képek.

Bővebben...

Fonott bútorkészítő

A fonást 16 évesen kezdtem, édesanyámtól tanultam a fogásokat. 1998-ban fonott bútorkészítő szakmunkás bizonyítványt szereztem. Dolgozom hántolt és hántolatlan fűzvesszőkkel, de gyakran főzött vesszőket is használok.

Kérésre bármilyen formát megalkotok.

Bővebben...

Fafaragó

1994-ben nyugdíjba kerülésem után kezdtem a fafaragással foglalkozni. Először autodidakta módon tanultam, majd Szatyor Győző mentorkodása mellett fejlesztettem a tudásomat. Később Tirnován Ari Vid lett a mentorom, akinek szobrásztáborában 1997 és 2006 között rendszeres résztvevő voltam. 2000-ben és 2003-ban bemutatták műveimet az Amatőr Országos Iparművészeti Tárlaton.

Bővebben...

Fafaragó

Id. Rostás László sok hobbija közül az egyik a fafaragás. Fafaragással kb. 35 éve foglalkozik. Nem tanulta saját erőből, autodidakta módon képezte magát. Könyvekből és mások munkájának tanulmányozásából merítette ismereteit. Mindkét faragási módot ismeri, az un. pásztorfaragást és a vésőset is. Mindkettőt használja is.

Bővebben...

Fafaragó

Kovács Tamás 15 éve foglalkozik fafaragással. Meghatározó stílusa nincs, minden témában szívesen dolgozik. Bármiről is legyen szó, a megrendelő fantáziája szabhat csak határt.

Munkái között sokféle téma szerepet kapott már, mint például totemoszlopok születésnap, névnap, házassági évforduló, eljegyzési ajándék, stb. A helyszíni fafaragás alkalmával a gyerkőcöknek (és nagyobbaknak is) lehetőséget teremt a rajzolt minták kifaragására, természetesen a fafaragó segítségével.

Bővebben...

Fafaragó

Dr. Erdélyi Péter 1947-ben született Budapesten. Az Eötvös József Gimnázium és az Állatorvos Tudományi Egyetem elvégzése után hosszú éveken át az állatorvosi szakmában dolgozott. Kevés szabadideje mellett komoly érdeklődést mutatott a fafaragás és festészet iránt. Ezek művelését autodidakta módon fejlesztette.

Bővebben...

Cserépkályha és kandalló építő

Torma Attila mélyépítő technikusként 1994-ben végezett Pécsett. Ezután cserépkályha és kandallóépítő, később pedig fazekas szakmunkás vizsgát tett. Az elért szakmai sikereit a tanítómesterének is köszönheti, aki önzetlenül átadta minden tudását és tapasztalatát.

Fazekas műhelyében saját tervezésű, egyedi kályhacsempék és egyéb kerámia termékek készítésével foglalkozik. Csempéi hagyományos, kézi gyártással, jó minőségű, német samottos alapanyagból készülnek.

Bővebben...

Fontos információk

Legfrissebb híreink