Get Adobe Flash player

Belépés

Fontos Linkek

kormanyportal

videkunkkincsei

hoi2

szechenyi2020 logo 161x56

hu-hr-logo

Magyar Államkincstár

Nemzeti Együttműködési Alap

Keresés a honlapon

2014. április 9. napjától kezdődően minden elektronikus úton benyújtandó kérelem vonatkozásában kötelezően előírt feltétel, hogy az ügyfél ellenőrizze az Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszerbe bejelentett adatait.

Figyelem! Ellenőrizni kell az ügyfél-nyilvántartási adatokat az egységes kérelem benyújtása előttA kérelmek benyújtására szolgáló elektronikus felületen valamennyi olyan ügyfél esetén megjelenik az adatai ellenőrzésére létrehozott felület, aki 2014. január 1-jét megelőzően került nyilvántartásba vételre és a 2014. évben nem nyújtott be ügyfél-nyilvántartási adatait módosító kérelmet vagy nem nyilatkozott az adatai helytállóságáról. A 2015. évtől minden tárgyévben az első elektronikus kérelem benyújtásának feltétele, hogy az adott év január 1-jét követően az ügyfél nyilatkozzon az adatai helytállóságáról vagy nyújtson be az ügyfél-nyilvántartási adatait módosító kérelmet.

Az adatok ellenőrzését az érintett ügyfelek a „Nyilatkozat ügyfél-nyilvántartási adatok helyességéről" felületen végezhetik el. A nyilatkozatot abban az esetben kell benyújtani, amennyiben az ellenőrzésre szolgáló felületen az adatok a valóságnak megfelelnek, azokon módosítani nem szükséges. A nyilatkozat helyett az - az Ügyfél-nyilvántartás menüpontban található - ügyfél-nyilvántartási adatok módosítása iránti kérelmet kell benyújtani, amennyiben az ellenőrzés során megállapításra kerül, hogy az adatai nem felelnek meg a valóságnak.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a fenti nyilatkozat, valamint az ügyfél-nyilvántartási adatok módosítása iránti kérelem képviselő útján (meghatalmazott, elsődleges képviselő vagy technikai közreműködő által) csak abban az esetben nyújtható be, ha van olyan képviselő, aki rendelkezik az ügyfél-nyilvántartási ügyek intézésére kiterjedő jogosultsággal. Amennyiben nincs olyan képviselője aki a fenti jogosultsággal rendelkezik, akkor kérjük a képviseleti formától függő módon intézkedjen az ügyfél-nyilvántartási ügyek intézésére kiterjedő jogosultság biztosításáról képviselője részére.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a 2007. évi XVII. törvény 30/A. §-a értelmében amennyiben az MVH tudomására jut, hogy az ügyfél az ügyfél-nyilvántartási rendszerhez kapcsolódó változás-bejelentési kötelezettségét elmulasztotta, a bejelentési és adatszolgáltatási kötelezettség teljesítéséig, valamint az ezek elmulasztása miatt kiszabott mulasztási bírság megfizetéséig az ügyfél részére az MVH jogosultságot nem állapít meg, illetve támogatást nem folyósít, valamint az ügyfél által benyújtott új kérelmeket érdemi vizsgálat nélkül elutasítja.

További tájékoztatás az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen kérhető.

(Forrás: MVH)

Fontos információk

Legfrissebb híreink