Get Adobe Flash player

Belépés

Fontos Linkek

kormanyportal

videkunkkincsei

hoi2

szechenyi2020 logo 161x56

hu-hr-logo

Magyar Államkincstár

Nemzeti Együttműködési Alap

Keresés a honlapon

Kemse Község Önkormányzata 2009 decemberében sikeresen pályázott és valósította meg játszótér fejlesztését az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program III. tengelyének falumegújítás és fejlesztés támogatása jogcím keretében. A beruházás 2010. március 30. –án átadásra került, melynek költsége 6 908 480 Ft volt.

Kemse helyzete mind a környező települések, mind az alapszolgáltatások tekintetében elmaradt az önkormányzat és a lakosok által elvárt minőségtől. A település nem rendelkezett a gyermekek számára megfelelő környezetben eltölthető szabadidős tevékenységi lehetőséggel.

A település vezetése mindig is jelentős energiát fordított a megfelelő falukép kialakítására és fenntartására, így felismerte, hogy az egészséges, élhető környezet megteremtésének fontos részét képezik a hasonló funkcióval bíró közösségi terek. A község önkormányzatának célja az volt, hogy a jövőben a település olyan családbarát közösségi terekkel rendelkezzen, melyek alapot teremtenek az élhető, barátságos lakókörnyezet megteremtéséhez, közösségi összetartó erők növeléséhez.

A játszótér kialakítása olyan területen történt, amely a gyermekek által igen kedvelt környezet, és biztosítja a játékkal eltöltött kellemes szabadidőt.

Az új eszközök mellett a környezet rendbe tétele is megvalósult. A telepítésre került eszközök: ütéscsillapított hinta és bölcsőhinta hintaállvánnyal, védőkorláttal, őrtorony, csúszdaház mászóhálóval, meseház, libikóka, figurás rugós játék, játszótéri eszköz mozgáskorlátozott gyermekek részére, faasztal, pihenőpadok és hulladéktárolók. A fejlesztés során részleges akadálymentesítést értek el, így a fogyatékossággal élők is használni tudják a létesítményt.

A több eszközből álló játszótér hosszú távra épült, s a lakosságmegtartás tekintetében egyértelműen a szemmel láthatóan szépen fejlődő település jövőjét szolgálja.

DSCF0062
DSCF0062 DSCF0062
DSCF0063
DSCF0063 DSCF0063
DSCF0064
DSCF0064 DSCF0064
DSCF0065
DSCF0065 DSCF0065
DSCF0067
DSCF0067 DSCF0067
 

Fontos információk

Legfrissebb híreink