Get Adobe Flash player

Belépés

Fontos Linkek

kormanyportal

videkunkkincsei

hoi2

szechenyi2020 logo 161x56

hu-hr-logo

Magyar Államkincstár

Nemzeti Együttműködési Alap

Keresés a honlapon

Projekt címe: Csányoszró művelődési ház homlokzat felújítása I. ütem

Kedvezményezett neve: Csányoszró Község Önkormányzata

Megvalósítás helyszíne: Csányoszró

Célterület: falumegújítás és fejlesztés

Elnyert támogatás: 7 948 533.- Ft

Csányoszró község mezőgazdasági jellegű település, a lakosság száma az utóbbi 10 évben stagnáló. Jellegzetes Ormánsági község, ha nem is a külsőségeket, hanem a népszokásokat, a tájnyelv használatát tekintve.

A felújítás által érintett épület a község központjában, helyi turisztikai látványosság közelében helyezkedik el, a település megjelenésében kiemelt szereppel bír.

A régi fotók alapján az eredeti faluképnek és az épület állapotának, stílusának megfelelő utcai homlokzat került felújításra. Fő tevékenységek: az utcai homlokzat ablakainak és ablakosztásainak megváltoztatása, külső homlokzat felületek javítása, festése. Az udvari bejáratok feletti előtető bontása után annak helyére új az épület teljes hosszában végigfutó fedett-nyitott külső tér épült téglapillérekkel, faszerkezetű kishajlású, fémlemezfedésű tetővel. A külső előtér padlója a belső terekhez igazodik, melynek az udvaritól kissé elváló szintje rámpákon érhető el. A fedett-nyitott külső tér az ÉNy-i sarkon átfordul, bejárati építményt képezve a főbejárat elé, hangsúlyozva azt. Az építmény magában foglalja és fedi a főbejárathoz vezető invalid rámpát, és előlépcsőt. A főbejárat megközelíthetőségének átépítése során a kiemelt szinten lévő főbejárat elérését fedett kialakítású, az előírásoknak megfelelő 5%-os lejtésű rámpa biztosítja kerékvetőkkel és korlátokkal. Ezáltal az épület akadálymentesen megközelíthetővé vált.

A művelődési ház felújítása által a helyi civil élet infrastrukturális feltételei javultak, a jövőben rendezendő kulturális eseményeket pedig méltóbb környezetben tarthatja meg az önkormányzat, ill. a település.

A beruházás hosszú távon fejleszti a természeti és kulturális értékek megőrzését, valamint a fejlesztés által érintett, helyben élő, dolgozó emberek környezetét, életminőségét.

 

A művelődési ház átadására 2011 decemberében került sor.

Csányoszró
Csányoszró Csányoszró
Csányoszró
Csányoszró Csányoszró
Csányoszró
Csányoszró Csányoszró
Csányoszró
Csányoszró Csányoszró

Fontos információk

Legfrissebb híreink