Get Adobe Flash player

Belépés

Fontos Linkek

kormanyportal

videkunkkincsei

hoi2

szechenyi2020 logo 161x56

hu-hr-logo

Magyar Államkincstár

Nemzeti Együttműködési Alap

Keresés a honlapon

Projekt címe: Új játszótér építése

Kedvezményezett neve: Ipacsfa Község Önkormányzata

Megvalósítás helyszíne: Ipacsfa

Célterület: Falumegújítás és fejlesztés

Elnyert támogatás: 4 126 357.- Ft

A település az ormánsági kisközségek, Baranya apró falvai közé tartozik. A megye déli, az Ormánság keleti részén fekszik, közel a Dráva folyóhoz, a megyeszékhelytől 29 kilométernyire. Siklós vonzáskörzetének része, a várostól való távolsága mindössze kilenc kilométer.  A gondozott porták és közterületek mutatják, hogy az ipacsfai önkormányzat és a falu lakói odafigyelnek környezetükre.

Ipacsfa községben nem volt az EU szabványoknak megfelelő, korszerű játszótér, ahol a helyi ifjúság, akár több korosztály is megfelelő kikapcsolódási és találkozási lehetőséget talál magának. Ezért a község önkormányzatának célja az volt, hogy a jövőben a település olyan családbarát közösségi térrel rendelkezzen, mely alapot teremt az élhető, barátságos lakókörnyezet megteremtéséhez, közösségi összetartó erő növeléséhez.

Így az ÚMVP falumegújítás és fejlesztés jogcím keretében az önkormányzat elkészíttette az új, a szabványoknak, biztonsági előírásoknak megfelelő játszóterét. Ahol többek között elhelyezésre került kombinált mászóka csúszdával, kombinált mászóka, tornyos csúszda, rugós lovacska, mókuskerék, mérleghinta, kettős hinta, homokozó, kisvonat, egyensúlyozó, támlás padok asztallal, és tetős hulladéktárolók. A kivitelező a tervezésnél és a kivitelezésnél kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a játékok mind esztétikailag, mind biztonsági szempontból megfeleljenek a gyerekek és a szülők igényeinek. Termékeik kizárólag akácfából készülnek, amelyek a környezeti hatásoknak a leginkább ellenállnak.

A beruházás befejeztével, 2011 tavaszán a gyerekek egy új az EU szabványoknak és előírásoknak megfelelő játszóteret vehettek birtokba.  A létesítmény bővíti a kínálatot a szabadidő kellemes eltöltésére, színfoltja a településnek, főként a gyakori benépesülésével.

 

Ipacsfa
Ipacsfa Ipacsfa
Ipacsfa
Ipacsfa Ipacsfa
Ipacsfa
Ipacsfa Ipacsfa
Ipacsfa
Ipacsfa Ipacsfa

Fontos információk

Legfrissebb híreink