Get Adobe Flash player

Belépés

Fontos Linkek

kormanyportal

videkunkkincsei

hoi2

szechenyi2020 logo 161x56

hu-hr-logo

Magyar Államkincstár

Nemzeti Együttműködési Alap

Keresés a honlapon

Projekt címe: Új játszótér építése

Kedvezményezett neve: Villánykövesd Község Önkormányzata

Megvalósítás helyszíne: Villánykövesd

Célterület: Falumegújítás és fejlesztés

Elnyert támogatás: 17 975 152.- Ft

Villánykövesd Baranya megye déli részén, a Villányi hegység lábánál fekszik, Siklóstól 13 km-re, Pécstől 30 km-re helyezkedik el. Csodálatos természeti környezetben elterülő település, része a történelmi borvidéknek, így a Villany-Siklósi borvidék falvai közé tartozik.  Villánykövesd nevezetessége a turisták kedvenc helye, a festők és fotósok gyakori témája: a háromszintes pincefalu. A műemlékileg védett pincesor az ország egyik leglátványosabb műemlék-együttese. Megőrzése, védelme mindenképpen indokolt volt, hiszen mutatja, hogy a múltban milyen jelentős szőlőtermesztés és borkészítés folyt a vidéken. A pincesorról letekintve tárul elénk a 2 hektárnyi nagyságú park, melyben a gyerekek örömét szolgáló játszótér található.

A sikeres elbírálást követően nagy volt az öröm a településen. Hiszen ezzel a fejlesztéssel most lehetőséget biztosítottak a település valamennyi fiatalja számára, hogy egy európai színvonalú játszótéren tölthessék a szabadidejüket.

A polgármester szerint a település élhetőbbé lesz azáltal is, hogy a gyermekek már egy biztonságos helyen tölthetik a szabadidejüket. A játszótér kialakításával olyan családbarát közösségi tér jött létre Villánykövesden, amely megteremti az alapjait a barátságos lakókörnyezetnek. A felnőttekre is gondoltak akkor, amikor padok kihelyezéséről döntöttek, hiszen a játszótérnek közösségi összetartó szerepet is szánnak a településen élők.

Az új eszközöket 2011 augusztusában vehették birtokba a gyerekek. A fejlesztés során az EU-szabványosított játszótéren két ülőkés fa hintaállvány, hinta, bölcsőhinta, csúszdaház mászóhálóval, őrtorony, góliát mászóház, nyújtó mászóhálóval, kisvonat, homokozó, egyensúlyozó görgősjáró, libikóka, figurás rugósjátékok,játszótéri eszközök mozgáskorlátozott gyermekek részére, pihenőpadok, kerültek telepítésre. A játszóeszközökön kívül pihenőpadok, faasztalok és hulladékgyűjtők kerültek kihelyezésre.

Villánykövesd
Villánykövesd Villánykövesd
Villánykövesd
Villánykövesd Villánykövesd
Villánykövesd
Villánykövesd Villánykövesd
Villánykövesd
Villánykövesd Villánykövesd
Villánykövesd
Villánykövesd Villánykövesd

Fontos információk

Legfrissebb híreink